Ambijent

Tvrdoglava ljubav prema tradiciji sačuvana u kamenu

Krenite put Drage u zaleđe Primoštena

Poželite li se odmoriti od svakodnevnog stresa i udahnuti okrepljujući seoski zrak u miru i idili dalmatinskog zaleđa, krenite put Drage u zaleđe Primoštena. Nakon desetak minuta vožnje od bistrog mora i sunčanih primoštenskih plaža, ugledat ćete raštrkana sela.

Uokolo sela, upornim radom tvrdoglavih i vrijednih seljaka kamenjar je pretvoren u plodno tlo za uzgoj maslina, vinove loze, smokava, badema i drugih kultura tipičnih za srednjodalmatinsko krševito zaleđe.

ambijent - baćulov dvor

Baćulov dvor

Kad stignete do Drage uskim kamenitim uličicama doći ćete do Baćulova dvora u kojem naraštaji naše obitelj žive još od 16. stoljeća.

Sam dvor je centralno mjesto kojeg okružuju kamene kućice s kamenim krovovima a zajedno čine stambeno-gospodarsku cjelinu. Tipičan je to primjer tradicijske gradnje u Primoštenu podijeljen na stambeni i gospodarski dio.

baculov2-81

Stara uljara

Osobito smo ponosni na našu staru uljaru koja je svojedobno bila jedna od najstarijih u Dalmaciji. Sagrađena je 1867. godine a kameni mlin je dovezen iz Napulja.

Uljara je prestala raditi 1962. godine kada je mjesna Poljoprivredna zadruge napravila uljaru na električni pogon.

baćulov dvor - obitelj

Osjećaj usporenosti i lakoća življenja

Sjedeći u dvoru, na terasi s pogledom na selo ili u konobi, preplavit će vas osjećaj usporenosti i lakoća življenja tipična za Mediteran koja će vas osvježiti i resetirati.

U tom posebnom ambijentu, kroz gostoprimstvo dobrodušnih domaćina, shvatit ćete tajnu i važnost suživota čovjeka i prirode te istinsku ljubav prema tradiciji i njenom očuvanju.

baculov2-43

Kontaktirajte nas već danas i rezervirajte svoj stol!

Rado biste nas posjetili, razgledali naš dvor i uživali u objedu? Zanimaju vas naše posebne ponude za grupne radionice, teambuliding ili dolazite kao izletnička grupa? Kod nas biste proslavili zaruke, vjenčanje, krstitke, rođendan?