Zanimljivosti u blizini

Zaljubite li se u primoštenski kraj i odlučite li se zadržati nekoliko dana, svakako ga istražite i posjetite neke od atrakcija koje su vezane uz našu povijest i običaje.

Križni put u Dragi

Dođete li u proljeće, ne propustite tradicionalni događaj u našem selu – Križni put koji se u Dragi priređuje na Veliki petak pred blagdan Uskrsa. Križni put započinje na početku sela i završava na vrhu brda Jagleš i dug je otprilike 500 m.

Postaje puta napravljene su kao kapelice a oslikao ih je akademski slikar i grafičar Zvonimir Vila.

Ruta do lokacije

zanimljivosti u blizini

Stara romanička crkva

U obližnjem selu Prhovo stara je romanička crkva iz 13. stoljeća koja se prvi put spominje 1298. godine uz osnutak Šibenske biskupije.

Ona je ujedno župna crkva sela Drage i nosi ime Sv. Jurja. Ispod nje je, kako se vjeruje, starohrvatska crkva.

Ruta do lokacije

Zaštićeni krajobraz Bucavac

Ako ste u Primoštenu nezaobilazan je posjet Bucavcu, zaštićenom krajobrazu s poznatom lozom babić. Čuveni primoštenski vinogradi s položaja Bucavac u blizini marine Kremik poznati su kao „kamena primoštenska čipka“.

Ta atraktivna slika kamena, loze i mora lijepo dočarava koliko je truda potrebno da bi se od ove sorte proizvelo vrhunsko vino.

Ruta do lokacije

Gospa od Loreta

Nasuprot Bucavca na brdu Gaj uzdiže se impresivan Kip Gospe od Loreta visok 17 m s kojeg se pruža predivan pogled na arhipelag i zaleđe.

Primoštenska Gospa nalazi na međunarodnim hodočasničkim rutama marijanskih svetišta povezanih s Gospom od Loreta.

Ruta do lokacije

Bicikliranje ili šetnju uz more

A sve to možete razgledati vožnjom biciklom stazama koje vode kroz stare maslinike i vinograde ograđene tradicionalnim kamenim suhozidima.

Odlučite li se za bicikliranje ili šetnju uz more, krenite uređenom šetnicom koja vodi od naselja Bilo sve do centra Primoštena.

Ruta do lokacije

Kontaktirajte nas već danas i rezervirajte svoj stol!

Rado biste nas posjetili, razgledali naš dvor i uživali u objedu? Zanimaju vas naše posebne ponude za grupne radionice, teambuliding ili dolazite kao izletnička grupa? Kod nas biste proslavili zaruke, vjenčanje, krstitke, rođendan?