O obitelji

U Baćulovu dvoru seoski turizam razvija se generacijama. Baveći se poljoprivredom i od zaborava čuvajući običaje svoga kraja, tu su priču 1984. godine započeli baka Nede i dida Roko.

Baćulovi

Baćulov dvor je seosko imanje nastalo na obiteljskim temeljima te ljubavi prema ruralnom i održivom načinu života. Dvor je smješten u Dragi, jednom od dvadesetak raštrkanih zaselaka Burnjeg Primoštena koje je tek nekoliko kilometara udaljeno od poznate turističke destinacije – Primoštena.

Dvor ponosno nosi ime našeg obiteljskog nadimka – Baćulovi, a po starom dobrom dalmatinskom običaju, sva četiri kantuna naše kuće tj. dvora, drže žene. I to četiri generacije žena – baka Nede, njezina kćer Jadranka, unuka Ivana i praunuka Roza.

obitelj - baćulov dvor
baćulov dvor - obitelj
baćulov dvor - obitelj
baćulov dvor - obitelj

Naša vizija

Naša vizija je proširiti ponudu. Planiramo tako obnoviti našu uljaru s prezentacijskom sobom te otvoriti suvenirnicu u kojoj bi gostima, uz naše, predstavili proizvode malih obrtnika i poljoprivrednika iz našeg okruženja.

Također nam je želja svim putnicima namjernicima ponuditi smještaj u kamenim kućama i bunjama.

Priča o seoskom turizmu

Priču o seoskom turizmu započeli su baka Nede i dida Roko prepoznavši odličnu interakciju poljoprivrede i turizma te je kroz godine razvijali sa svojim kćerima.

Za obiteljskim stolom u hladovini čuvene vinove loze brunac, već 40 godina rado ugošćujemo sve tragače za opojnim mirisima i okusima izvornih dalmatinskih jela i vina te ekološke hrane.

Osim što se kod nas dobro jede i pije, doznat ćete i kako smo zaboravu oteli sve stare primoštenske običaje. Pokazat ćemo vam kako se kod nas živjelo nekada i to kroz radionice i škole kuhanja, kroz teambuilding u našim stoljetnim maslinicima i uz degustaciju ulja i vina.

Ispričat ćemo vam i sve o našoj graditeljskoj baštini koju generacijama ljubomorno čuvamo.

Kod nas obilježite vama važne događaje poput:

baćulov dvor

Zaruka

baćulov dvor

Vjenčanja

baćulov dvor

Krstitki

baćulov dvor

Rođendana

Rezervirajte vaš stol bilo da dolazite kao individualni gosti,organizirana
grupa, ili nam se javite s upitom za grupne radionice ili teambuliding.

U zatvorenom prostoru konobe imamo 45 sjedećih mjesta, na terasi 50
a u dvoru 10 sjedećih mjesta.

Iz Baćulova dvora ne ide se praznih ruku

Kao uspomenu na naš kraj sa sobom ponesite suvenire i proizvode kojima se naraštajima ponosimo: maslinovo ulje, vino, voćne likere, marmelade, čajeve, suhe smokve, bademe – sve proizvedeno na našem imanju.

Dobro nam došli i rado nam se vratili!

Kontaktirajte nas još danas i rezervirajte vaš stol!

Rado biste nas posjetili, razgledali naš dvor i uživali u objedu? Zanimaju vas naše posebne ponude za grupne radionice, teambuliding ili dolazite kao izletnička grupa? Kod nas biste proslavili zaruke, vjenčanje, krstitke, rođendan?