Pravila privatnosti

Konoba Baćulov dvor, vl. Jadranka Bolanča, Draga 30, 22202, Primošten Burnji, OIB 87664753791, poštuje privatnost posjetitelja ove web stranice i brine o sigurnosti njihovih podataka. Izjava o privatnosti provodi se u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugih važećih propisa primjenjivih u Republici Hrvatskoj, koji uređuju zaštitu osobnih podataka.

Važno nam je da znate kako ne prikupljamo osobne podatke o vama kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu kada posjetite ovu web stranicu, osim ako nam dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu (npr. obrazac za kontakt) i time nam date privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. 

Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu.

Upotreba kolačića na našoj web stranici

Pravna osnova za upotrebu kolačića regulirana je Zakonom o elektroničkim komunikacijama (NN 73/08, 90/11, 133/12, 80/13, 71/14) gdje su definirana pravila vezana uz korištenje kolačića, kao i tehnologije pristupa i pohranjivanja informacija, na računalima, te mobilnoj periferiji.

Što su kolačići?

Kolačići (engl. cookie) su jednostavne tekstualne datoteke, odgovorne za pravilno funkcioniranje internet stranice, a služe za poboljšanje iskustva korisnika. Kolačići uobičajeno sadrže podatke koje se pohranjuju u vašem pregledniku svaki put kada posjetite određenu internet stranicu. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici, što omogućuje lakše prikazivanje informacija prilagođenih vašim potrebama.

Pored funkcije poboljšavanja korisničkog iskustva, namjena kolačića može biti različita. Mogu se upotrebljavati za analizu ponašanja ali i za prepoznavanje korisnika.

Vrste kolačića, koje koristimo na ovoj web stranici

Nužni kolačići

Ovi kolačići omogućuju korištenje stavki potrebnih za pravilno funkcioniranje internet stranice. Bez tih kolačića većina usluga koje koristite na web stranici, ne bi radila ispravno. Iskustveni kolačići

Uz pomoć ovih kolačića prikupljaju se podaci o ponašanju korisnika na internet stranici, kako bi se poboljšale komponentne stranice (npr. koji se dijelovi stranice najčešće posjećuju). Ovi kolačići identificiraju korisnika a ne prikupljaju podatke.

Funkcionalni kolačići

Funkcionalni kolačići omogućuju internet stranici pohranjivanje postavaka na vaš preglednik, kao što su jezik, regija itd. Oni pružaju napredne personalizirane značajke. Ovi kolačići omogućuju internet stranici praćenje vaših akcija.

Oglasni ili ciljani kolačići

Takve kolačiće najčešće koriste tzv. treće strane tj. marketinške i društvene mreže, kako bi vam prikazale više ciljanih oglasa te mjerile učinkovitost kampanja. Pomoću tih kolačića web stranice mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe.

Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama: 

Facebook 

Instagram

Pružanje informacija Google Inc.

Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na ovoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte Google pravila o privatnosti.

Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem obrasca za kontakt su: ime i prezime i e-mail. Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web stranici su vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav.

Kako kontrolirati korištenje kolačića?

Ako želite, možete onemogućiti spremanje kolačića na vaše računalo, no blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Korištenje kolačića isključivo ovisi o vama, a uvijek ih možete ukloniti iz povijesti preglednika. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke svojeg internetskog preglednika.

Slijedite link, ovisno o pregledniku koji koristite, za opširnije informacije o postavkama kolačića: 

Google Chrome 

Mozilla Firefox 

Internet Explorer 

 

Službenik za zaštitu podataka

U slučaju bilo kakvih pitanja vezano za obradu vaših osobnih podataka i ostvarenje prava, možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka putem kontakta.

Kontakt podaci voditelja obrade:

Voditelj obrade:          Baćulov dvor

Adresa:                       Draga 30, 22202, Primošten Burnji

Tel.:                             +385 911504989

E-mail:                         ubaciti kontakt e-mail